Ontspanning in Israël

In Israël kunt u prachtig wandelen en fietsen en uiteraard vindt u ook de nodige ontspanning in de kuuroorden rond de Dode Zee en het Meer van Galilea.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De wandelmogelijkheden in Israël zijn eindeloos. Het land telt 250 natuurreservaten en 76 nationale parken. In veel van deze parken kunt u prachtig wandelen. Daarnaast kent Israël een aantal bekende lange afstandsroutes, zoals de bijna 1000 km lange Israël National Trail en de Jesus Trail, waarbij u in de voetsporen van Jezus treedt. Wandelen door de woestijn behoort ook tot de mogelijkheden. Een aanrader is een tocht door de Ramonkrater.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Israël kunt u goed per fiets verkennen en een flink aantal toeristen kiest voor deze manier van reizen. Het Israëlisch toeristenbureau heeft diverse voorbeeldroutes op de website staan, die u een idee geven van de mogelijkheden in het land. Wanneer u liever onder begeleiding van een gids fietst, zijn in het land diverse organisaties te vinden waar u terecht kunt. Enkele voorbeelden zijn Israel Cycling Tours, Genesis Cycling , Golan Trails en EcoBike.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Israëliërs houden van winkelen en dat ziet u meteen. Jeruzalem, Tel Aviv, Haifa en Eilat bieden alle prima winkelmogelijkheden. Tel Aviv is een waar shoppingwalhalla met de mooiste designerwinkels. Met name de Yirmeyahustraat en de Dizengoffstraat zijn goede opties. Ook aan de Nakhlat Binyamin zitten mooie winkels en hier vindt twee keer per week een kunstmarkt plaats, die ook zeker de moeite waard is. Verder moet u in Tel Aviv eens een tochtje over de Carmel Market maken. In Jeruzalem moet u in de oude stad zijn, waar zich de bazaar bevindt. Het zou een wonder zijn als u hier zonder iets gekocht te hebben weer weg gaat. Op de bazaar is van alles en nog wat te verkrijgen, waaronder lederwaren, traditionele kledij en glaswerk. U wordt hier wel geacht af te dingen. In Eilat is het aanbod minder uitgebreid en vindt u met name veel souvenirswinkels. Haifa kent enkele grote, moderne winkelcentra, waaronder Kastra en City Centre. Langs de Ben Gourion Boulevard liggen ook de nodige winkels.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Dé wellnessbestemming van Israël is zonder twijfel de Dode Zee, maar ook langs het Meer van Galilea zijn goede kuuroorden te vinden. In de meeste kuuroorden in Israël kunt u allerlei therapeutische behandelingen ondergaan, maar ook ontspanning en relaxatie worden niet vergeten. Hotels en kuuroorden bieden vaak alles-in-één pakketten aan, waarbij u betaalt voor zowel de overnachtingen als voor diverse behandelingen. Meer informatie over kuuroorden en wellness in Israël biedt de website van het nationale toeristenbureau.