Eilat

Eilat is een populaire badplaats in Israël, die het hele jaar door druk bezocht wordt.

Het gunstige klimaat van Eilat, met het hele jaar door goed weer, in combinatie met de ligging aan de Golf van Eilat, hebben ervoor gezorgd dat de plaats is uitgegroeid tot een toeristische plaats met zeer veel accommodaties. Eilat is daarom ook geen bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte.

Strand

Eilat ligt in het zuiden van Israël en grenst aan de Rode Zee, aan de Golf van Eilat (Aqaba). Langs de kust ligt een 11 km lang zandstrand met veel watersportvoorzieningen. Op het water zijn met name wind- en kitesurfen populair. Velen kiezen ook voor een verkenning van de wereld onder het wateroppervlakte. In het Coral Reef natuurreservaat komen meer dan 100 verschillende koralen voor en tussen deze koralen zwemmen prachtiggekleurde vissen, die uw onderwaterervaring nog mooier maken. Duiken en snorkelen zijn dus veel gebezigde activiteiten in en rond Eilat. Wanneer u met dolfijnen wilt zwemmen kunt u terecht bij Dolphin Reef. U kunt hier ook dolfijnenshows bijwonen.

Entertainment

Om alle toeristen die jaarlijks hun vakantie in Eilat doorbrengen een goede vakantie te bezorgen, zijn in de badplaats diverse entertainmentmogelijkheden te vinden. Bent u met kinderen, dan kunt u een bezoek brengen aan Kings City amusementspark of aan de kleine kermis die bij de haven gelegen is. Heeft u zin om naar de film te gaan, dan kunt u terecht in het IMAX 3D theater. Wanneer u genoeg heeft van de hitte, is een bezoek aan Ice Space misschien een aanrader. Een 200 m² grote ruimte staat vol met ijssculpturen en aan de ijsbar kunt u een drankje nemen om een beetje op te warmen. Bij de ingang krijgt u een jas, handschoenen en een muts. Geniet u toch liever van de zon, dan is een boottocht een aanrader. Vanuit de haven van Eilat vertrekken diverse boten, die een rondvaart verzorgen. Tot slot kunt u bij de Camelranch terecht voor een rondrit per kameel.

Nachtleven

In Eilat is een groot aantal pubs, clubs en strandtenten gevestigd, waar u tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Tot de populairste uitgaansgelegenheden horen Platinum, in het King Solomon’s Palace hotel, Park Avenue, Undergroud Pub en de Three Monkeys Pub. In Dolphin Reef wordt op een aantal avonden in de week ook flink gefeest. Het strand van Dolphin Reef verandert dan in een dansvloer. Ook het North Beach strand is een goede optie wanneer u op zoek bent naar een leuke avond uit.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Israël:

Foto’s van Eilat

Populaire accommodaties in Eilat

Isrotel Agamim 8.1
1 aanbieder
vanaf €1883
Isrotel Yam Suf 8
1 aanbieder
vanaf €1899
Nova Like 7.9
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle 25 accommodaties in Eilat

Ligging