Sport in Israël

Watersporten zijn in Israël zeer populair en u vindt in het land enkele prachtige duiklocaties. Ook de paardrijmogelijkheden zijn uitgebreid.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Watersporten kan in Israël op en in de Middellandse Zee, de Rode Zee en de Jordaan rivier. Langs de Middellandse Zeekust wordt gesurft en gekitesurft. Bij Haifa vindt u surfers met name bij het Bat Galim strand en in Tel Aviv zult u ze bij het Yerushalaim strand en het Hiltonstrand treffen. Andere geliefde surflocaties zijn Caesarea, Herzliya en Beit Yannay. Eén van de bekendste (kite)surfscholen van Israël is Kite Away.De beste duikplekken zijn Eilat en Caesarea. Eilat is ook een populaire bestemming voor zeilers, maar deze sport kunt u ook in Tel Aviv en op het Meer van Galilea beoefenen. Grotere badplaatsen bieden ook waterski- en jetskimogelijkheden. Op sommige delen van de Jordaanrivier kunt u kanoën of kajakken.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor wat betreft golfen loopt Israël achter op veel andere vakantiebestemmingen. Het land telt slechts twee golfbanen. De Caesarea Golf Club beschikt over een mooie 18 holes, par 72 golfbaan. De Gaash Golf Club telt slechts 9 holes.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden wordt veel gedaan in Israël en wanneer u paardrijliefhebber bent is het leuk om het land te paard te verkennen. U kunt kiezen voor een rit van enkele uurtjes of voor een meerdaagse expeditie. Veel maneges bieden ook therapeutische paardrijcursussen aan. Enkele maneges/organisaties waar u terecht kunt zijn Sirin Rides, Avital Ranch, Cactus Ranch, Vered Hagalil, Dor Ranch en Ramot Ranch bij Moshav Ramon.

Skiën

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Israël is één plek te vinden waar geskied kan worden en dat is Mount Hermon. Hier bevindt zich het Mount Hermon Ski Resort. In de wintermaanden kunt u hier skiën of snowboarden en in de zomermaanden nodigt de prachtige natuur uit tot lange wandelingen. U kunt onder begeleiding van een gids een wandeling maken, waarbij u informatie krijgt over de flora en fauna van het gebied.