Stranden in Israël

Israël heeft prachtige stranden, die langs de Middellandse Zee, de Rode Zee en de Dode Zee gelegen zijn.

Coral Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u naar Coral Beach gaat, zult u wellicht meer tijd in het water doorbrengen, dan op het strand. In zee bevinden zich hier de meest prachtige koralen en kleurrijke vissen, tijd dus om te snorkelen of te duiken! Benodigdheden zijn ter plekke te huren. Heeft u genoeg gezien, dan kunt u heerlijk van de zon genieten in een comfortabele ligstoel. Verder naar het zuiden ligt Migdalor Beach, een prachtig, klein strand, waar het doorgaans erg rustig is en u dus in stilte kunt genieten van het prachtig heldere water en de zon. Ook hier zijn onder water de mooiste dingen te zien.

Dor Habonim

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit strand wordt door velen getipt als één van de mooiste stranden van Israël. Het ligt in een natuurreservaat met lagunes en rotsbaden. U treft op het Dor Habonim strand weinig faciliteiten en met het openbaar vervoer kunt u hier niet komen. Dit zorgt ervoor dat het strand nog niet overspoeld wordt door toeristen. De zee is hier rustig, waardoor het ook veilig zwemmen is voor kinderen.

Aqueduct Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een betere ambiance kunt u zich wellicht niet voorstellen, wanneer u Aqueduct Beach bezoekt. Zoals de naam al doet vermoeden bevindt zich bij het strand een Romeins aquaduct en de aanwezigheid hiervan geeft het strand een geweldige sfeer. Het strand zelf heeft geen voorzieningen, behalve in de zomermaanden, wanneer verkopers rondlopen met drankjes en snacks. Neemt u echter zelf altijd voldoende voorraad mee, want het zou zonde zijn als u Aqueduct strand vroegtijdig zou moeten verlaten.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mineral Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mineral Beach bevindt zich aan de noordzijde van de Dode Zee. U betaalt voor het strand een toegangsprijs, maar daar krijgt u wel wat voor terug. U kunt een bad nemen in een modderpoel of tot rust komen in de natuurlijke jacuzzi. Heeft u genoeg van het zoute water en het drijven op de Dode Zee, dan kunt u zich onderdompelen in het zoetwaterbad. U kunt ook genieten van een massage en enkele andere behandelingen.

Beit Yannai

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit strand wordt steevast genoemd in het rijtje van mooiste stranden van Israël. Het ligt in een natuurreservaat en wordt daarom goed onderhouden. U betaalt wel een kleine toegangsprijs. Het strand is populair onder kitesurfers, maar meestal is het er rustig en kunt u genieten van de stilte en de natuurpracht.