Entertainment in Israël

Israël beschikt over leuke water-, dieren-, en amusementsparken.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u of uw kinderen echte waterratten zijn, is het altijd leuk om een dagje door te brengen in een waterpark. In Israël zijn diverse leuke waterparken te vinden. In Tel Aviv bevindt zich het Meymadion waterpark. Meymadion claimt het grootste waterpark van het land te zijn en behalve verschillende zwembaden en glijbanen beschikt het ook over een basketbal-, een voetbal- en een beachvolleybalveld. Een kleiner park, het Gai Beach Water Park met zeven glijbanen, een kinderbad en goed verzorgde ligweiden vindt u in Tiberias. Eén van de mooiste parken van Israël tot slot is het Shfayim Water Park. Het beschikt over 22 glijbanen en drie grote zwembaden. In onder andere Ashkelona, Beit Shean en Ness Harim zijn ook waterparken gelegen.

Dierenparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Eilat kunt u terecht bij Dolphin Reef, waar u, tegen betaling, met dolfijnen kunt zwemmen of een dolfijnenshow kunt bijwonen. Ook in Eilat gevestigd is het Underwater Observatory Marine Park, waar u zonder te duiken of snorkelen kennis kunt maken met de onderwaterwereld rond de plaats. In Tel Aviv kunt u een bezoek brengen aan het leuke Zapari vogel en reptielenpark In Jeruzalem is de Jerusalem Biblical Zoo een goede optie. U kunt in de dierentuin onder andere leeuwen, olifanten en diverse apensoorten bewonderen. Kinderen kunnen zich ook vermaken in een tuin met grote dierenbeelden, die uitnodigen tot wat stevig klim- en klauterwerk. In Ramat Gan bevindt zich een Safari park, waar u een prima dagje uit kunt beleven. In totaal leven in het park 1600 dieren, waaronder gorilla’s en tijgers. Ook in Haifa is een dierentuin gelegen. De Haifa Educational Zoo heeft behalve 100 verschillende diersoorten ook een botanische tuin, een prehistorisch museum en school.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Themaparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Israël bevindt zich een aantal zeer interessante en leuke themaparken. Bijbelverhalen komen tot leven in Genesis Land en in het Lunapark in Tel Aviv vindt u leuke attracties voor jong en oud. Park Timna bevindt zich bij een oude kopermijn. Een bezoek aan het park biedt een combinatie van cultuur, geschiedenis en vermaak. Tot het park behoort een meer, waarop u kunt varen, u kunt mountainbiketochten maken en komt meer te weten over de geschiedenis van het gebied. Superland is een themapark vol spannende attracties. Voor een leerzame Bio-Tour kunt u terecht bij Sde-Eliyahu.