Excursies in Israël

Omdat in Israël zoveel te zien valt, is het excursieaanbod groot en uitgebreid. Meestal voeren de excursies naar plaatsen met een bijzondere historische/religieuze betekenis.

Massada en Dode Zee

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie bezoekt u het fort van Herodes op de Masada rots. Zonder twijfel wordt dit een bijzondere ervaring. De Massada rots en het fort zijn zeer imponerend en zullen een blijvende indruk maken. Na dit bezoek rijdt u verder naar de Dode Zee, waar het tijd is voor ontspanning in het therapeutische water.

Jeruzalem

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De inhoud van de excursies naar Jeruzalem verschilt per aanbieder, maar een bezoek aan de klaagmuur, de Via Dolorosa met de Heilige Grafkerk en een bezoek aan de Tempelberg behoren vrijwel altijd tot het programma. Soms bezoekt u ook het moderne Jeruzalem of wordt een bezoek aan Jeruzalem gecombineerd met een uitstapje naar Bethlehem.

Caeserea, Acre, Haifa en Rosh Hanikra

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan de Romeinse ruïnes van Caesarea, waarvan het theater één van de hoogtepunten is. Verder zult u versteld staan van het ondergrondse kruisvaarders complex van Akko/Acre. In Haifa brengt u een bezoek aan de prachtige Baha’i’ tuinen en in Rosh Hanikra bezoekt u bijzondere rotsformaties en grotten, die door de zee zijn gecreëerd.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nazareth, Tiberias, Meer van Galilea

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor vele bezoekers van Israël geldt een tour naar het Heilige Land als één van de hoogtepunten. Deze excursie voert u naar Nazareth, waar u bezoek brengt aan de Kerk van de Verkondiging en naar de St. Jozef kerk. Vervolgens reist u verder richting het Meer van Galilea, waar u een stop maakt in Tabgha, bij de Kerk van de vermenigvuldiging van het brood en de vis. U brengt tevens een bezoek aan Capernaum en de excursie eindigt bij de plaats van de doop in de Jordaanrivier bij Tiberias.

Petra-Jordanië

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot de excursiemogelijkheden behoort ook een uitstapje naar buurland Jordanië. U bezoekt hier de UNESCO werelderfgoed plaats Petra. Bij Eilat steekt u de grens over en volgt een ongeveer 2,5 uur durende rit richting Petra. De stad is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt en ligt in een prachtige, roodkleurige kloof. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Petra behoren een grafmonument en een tempel. Op de terugweg krijgt u de kans om het woestijnlandschap van de Wadi Rum te bewonderen.