Tel Aviv

Tel Aviv, de bruisende stad ‘die nooit stil staat’ vormt het cultureel en economisch centrum van Israël.

De stad strekt zich uit langs de Middellandse Zee en grenst in het zuiden aan Jaffa, dat zich trots de oudste havenplaats ter wereld noemt en ook een bezoek waard is. Tel Aviv is een echte 24-uurs stad, waar altijd wat te beleven valt. Het is een zeer moderne stad met veel wolkenkrabbers, theaters, winkels, restaurants, clubs, en heel veel verkeer. De meeste inwoners van Tel Aviv zijn overigens niet religieus en kunnen vooruitstrevend genoemd worden.

Bauhaus

In Tel Aviv staan 4000 woningen in de Bauhaus stijl. Deze witte woningen die het centrale gedeelte, De Witte Stad, van Tel Aviv vormen, zijn tussen de jaren 30 en 40 gebouwd. Het plan is ontworpen door vanuit Europa geëmigreerde architecten. In het Bauhaus Centre kunt u een audiogids halen die u tijdens een rondwandeling informatie verschaft. Elke vrijdag om 10 uur organiseert het centrum ook een begeleide wandeling door deze wijk.

Musea

Tel Aviv heeft een aantal interessante musea, waarvan u, naar gelang uw interesse, enkele kunt bezoeken. Wanneer u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het Joodse volk, moet u een bezoek brengen aan Beit Hatfutsot, The Museum of the Jewish People, dat het verhaal van 2500 jaar jodendom vertelt. Kunstliefhebbers kunnen terecht in het Tel Aviv Museum of Art. Over de historie van Israël leert u in het Eretz Israel Museum. Andere musea in de stad zijn het IDF (Israel Defence Forces) museum, het Haganamuseum, gewijd aan de Hagana beweging, die zich verzette tegen de Britten vlak na WOII, het Nachum Gutman Art museum en het Palmach Museum.

Strand

Langs de kust strekt zich een prachtig zandstrand uit, dat vele bezoekers trekt. Helaas is het niet overal veilig zwemmen in verband met sterke onderstromingen. Langs het strand loopt een lange boulevard. Zowel op het strand als op de boulevard draait veel om ‘zien en gezien worden’.

Winkelen

Tel Aviv staat bekend als modestad met goede ontwerpers en het kan aan modewinkels dan ook niet ontbreken. De mooiste winkels bevinden zich aan de Yirmeyahustraat en de Dizengoffstraat. Ook in de Ben Yehudatraat en aan de Rothschildboulevard zijn veel winkels gevestigd. Kleine boetiekjes zijn te vinden in de Sheinkinstraat en koopjesjagers kunnen terecht op de vlooienmarkt van Jaffa. Een leuke ervaring is een bezoek aan de Carmelmarket, waar u in Arabische sfeer terecht komt en u een gigantisch aanbod aan groente en fruit wacht.

Nachtleven

In een stad waarin 24 uur per dag wat te beleven valt moet het nachtleven goed zijn, en dat is het ook in Tel Aviv. Het aanbod is zeer uitgebreid en divers, van grote clubs, tot eenvoudige kroegen en live-muzieklocaties. Geliefde clubs zijn Haomam 17 , Cat and Dog, Comfort 13 en Breakfast Club. Tel Aviv is een zeer homovriendelijke stad en in de stad zijn dan ook verschillende uitgaansgelegenheden te vinden die zich speciaal op een homoseksueel publiek richten. Een overzicht van clubs en evenementen vindt u op de website van Gay Tel Aviv. Uitgaan in Tel Aviv kan ook op een hele andere manier, bijvoorbeeld door naar de Opera of het theater te gaan. De stad heeft verschillende grote theaters, waaronder het Arab-Hebrew Theatre, het Habima Theatre, het Cameri Theatre en het Suzanne Dellal Centre. Bent u liefhebber van klassieke muziek, dan kunt u misschien een voorstelling bijwonen in het Mann Auditorium.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Israël:

Foto’s van Tel Aviv

Populaire accommodaties in Tel Aviv

Cinema 8.7
1 aanbieder
vanaf €1204
Center Chic 8.9
1 aanbieder
vanaf €1151
Gilgal 8
1 aanbieder
vanaf €1742

Bekijk alle 20 accommodaties in Tel Aviv

Ligging