Achtergrond van Israël

Israël kent een lange, zeer ingewikkelde geschiedenis, die tot op de dag van vandaag voor conflicten zorgt.

Geschiedenis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De staat Israël bestaat pas sinds 1948, maar daarvoor heeft zich in de regio al veel afgespeeld. In Palestina, zoals de regio toen genoemd werd, leven al ver voor onze jaartelling mensen. In de vroege bronstijd wonen verschillende volkeren, waaronder de Amorieten en de Kanaänieten verspreid over het land. Zij leven semi-nomadisch en er zijn geen steden. Deze ontstaan pas in de middel Bronstijd, de periode waarin het Oude Testament tevens geplaatst moet worden. In de Late Bronstijd wordt Palestina veroverd door Egypte en komt de regio onder heerschappij van de farao’s te staan. In de 13de eeuw veroveren Israëlische stammen, afstammelingen van Jacob, delen van Palestina, met name ten westen van de Jordaanrivier. Lees meer over de geschiedenis van Israël.

Ligging

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Israël ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de landen Jordanië, Libanon, Syrië en Egypte en de Palestijnse gebieden (de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever).

Bevolking

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Israël wonen ruim 7,5 miljoen mensen, waarvan ongeveer 75% joods en 20% Arabier zijn. Van de Arabieren is ruim 16% moslim. Het merendeel van de bevolking woont in stedelijke gebieden. Veel joden in Israël zijn van over de hele wereld (terug) geïmmigreerd naar Israël, wat betekent dat velen beïnvloed zijn door verschillende culturen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Landschap

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het landschap van Israël is zeer gevarieerd. U vindt er bergen, kustvlakten, groene valleien, woestijn, bossen en het laagste punt van de aarde, de Dode Zee. Het land heeft kustlijn aan de Middellandse Zee, de Rode Zee en de Dode Zee.

Architectuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In grote steden zult u veel moderne architectuur vinden. In Tel Aviv liggen 1100 woningen die gebouwd zijn in de Bauhaus stijl. Verder zijn in het land veel religieuze gebouwen te vinden, waaronder kerken, moskeeën en synagoges. Bijzonder is het fort van Herodes op de Massada.